Wista nieuwsbrief

In the picture

Huberta Buitenhuis is een bekende verschijning in bancaire en maritiem gerelateerde kringen in Rotterdam en ver daarbuiten. Ze bewijst dat dollartekens niet hoeven te duiden op hebzucht, maar een sieraad kunnen zijn. Buitenhuis verpandt toch al niet haar ziel aan het grote geld, getuige het feit dat ze haar functie van directeur Haven en Logistiek bij Fortis Bank Nederland inwisselde voor die van directeur-eigenaar van de Bank voor Bewustzijn voor loopbaanbegeleiding en groepsontwikkeling.

Wat is het rendement van de Bank voor Bewustzijn?

Dat is zelfbewuster en succesvoller worden. Werken aan je persoonlijk rendement. Wij besteden aandacht aan het FQ (fysieke), EQ (emotionele) en SQ (spirituele). Als je zelfbewuster bent, krijg je meer stabiliteit en energie.

Een vrouw met zo’n zelfstandige baan hoeft toch geen lid te worden van WISTA?

WISTA noem ik wel de Bank van Wederdienst. Je geeft en je ontvangt. Ik vind het delen met anderen een waardevolle bezigheid. Als je dat kunt, kan je ook vermenigvuldigen.

Welke kennis kun je binnen WISTA inzetten en wat wil je graag van anderen leren?

 

Ik wil ontdekken welke kwaliteiten mensen bezitten en wat ze daarmee in hun leven doen. Dat boeit me; ook binnen WISTA waar ik veel van anderen leer. Als je bedenkt dat succes voor 20 procent wordt bepaald door IQ en voor 80 procent uit EQ, weet je hoe belangrijk EQ is. Het leidt tot zelfinzicht, zelfmanagement, sociaal bewustzijn en relatiemanagement. Wij kunnen WISTA-vrouwen ondersteunen bij het optimaliseren van hun persoonlijk rendement.

Wat is de toegevoegde waarde van het vrouw-zijn in het maritiem cluster?

We staan in het leven soms te weinig stil bij de uitspraak “3x scheepsrecht”. Er is teveel mannelijke energie. Dat kunnen vrouwen met hun aangeboren kwaliteiten veranderen. Dan ontstaat er een zuivere balans.

En tenslotte . . . . . waarom heb je affiniteit met het maritiem cluster?

Ik ben in maart op een ark geboren en heb als sterrenbeeld vis. Mijn jeugd bracht ik door op het water. Toen ik later voor Nedlloyd in Hongkong werkte, ben ik blijven wedstrijdzeilen. Varen is een van de mooiste manieren om jezelf te verplaatsen. Ik voel me dan ook als een vis in het water.

Bron: WISTA Nieuwsbrief; jaargang 10, nr 4 mei 2010

 

 

BvB op Twitter