Boekenkast 2009

Mario………..Italiaans restaurant in Neck - Joyce Huisman en concept, fotografie en styling Kees Hageman

Ristorante Mario behoort al decennialang tot de top van Italiaanse restaurants in ons land. 
In 1970 opende Mario Uva samen met zijn vrouw Tine, boven aan de dijk in Neck, hun restaurant.
Salontafelboek. Gewoon opengeslagen op een tafel neerleggen. Of iedere dag een andere pagina openslaan en genieten.
 

Good to Great - Jim Collins

Dit is een bestseller geworden, waarvan inmiddels al meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Wat onderscheidt succesvolle bedrijven nu van hun concurrenten en wat kunnen anderen daarvan leren? Collins heeft zijn inzichten in een aantal principes geformuleerd. Het zijn tijdloze factoren voor succes – geen hypes.

 

Hoe ouder, hoe wijzer - Shirley Maclaine

Op openhartige wijze gaat Shirley de confrontatie aan met de realiteit van het ouder worden, terwijl zij terugkijkt op de weg die zij is gegaan. Met haar zo kenmerkende gevoel voor humor behandelt ze de meest uiteenlopende onderwerpen, van voeding en gezondheid tot het leven na de dood.

 

Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar

Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling. Maar wat is er nodig om de stap ……te zetten? Wat zijn de geheimen van de echte blijvende verandering? Ten geeft heldere antwoorden. Gebaseerd op actuele inzichten, praktische ervaring en persoonlijke verhalen van mensen.

 
Het intentie experiment - Lynne McTaggart

Kunnen je gedachten de wereld veranderen?Dit boek is revolutionair: het is het eerste ‘LEVENDE” driedimensionale boek, waarbij de lezers onderdeel zijn van het experiment en waarbij een boek en een website onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het boek vormt zo het middelpunt van een levend en permanent onderzoek.

 

I can make you THIN - Paul Mckenna

Vergezeld van een cd is dit boek een verademing om te lezen over gewichtsbeheersing. Wil je werkelijk afvaalen? Hoe voel je je gelukkig met je lichaam? Wat speelt er allemaal in je hoofd? Waardoor wordt je geregeerd? Welke eetgewoontes heb je en verafschuw je?

 

Piet Boon - Joyce Huisman, fotografie Matthijs van Roon & Mandy Pieper

Er is vijf jaar verstreken sinds het eerste boek PIET BOON, verscheen. Een boek dat tot ver over de landsgrenzen succes heeft. ”Wat je ziet is geen design, maar gevoel”.

Piet Boon is een van Nederlands meest spraakmakende vormgevers en ontwerpers. Samen met zijn vrouw Karin, een team van architecten, een eigen meubelwerkplaats en een bouwonderneming is hij in staat een totaalconcept uit te voeren.

 

De Spiraal van waarden en denken - Max Herold

Onze samenleving is een smeltkroes van verschillende culturen aan het worden, met alle spanningen en botsingen van dien. De Clare Graves ontwikkelde een uitermate inzichtelijk en praktisch model dat laat zien welke denksystemen aan bepaalde culturen ten grondslag ligt. Zijn model is door Chris Cowan uitgewerkt en omgedoopt tot Spiral Dynamics.

Dit boek is een inleiding op het model, en van groot belang voor iedereen die te maken heeft met de maatschappelijke processen van onze tijd.

 

Mijn leven - Jane Fonda

Jane Fonda, gelauwerd filmster, geëngageerde persoonlijkheid en veelzijdige vrouw, schreef Mijn leven: een openhartige, inspirerende en verrassende autobiografie. Ze is de dochter van de legendarische Amerikaanse filmster Henry Fonda. Zij werd actrice, leidde een veelbewogen, opwindend leven en ontplooide haar talenten ook op andere gebieden: als werkende moeder, als vredesactiviste, als fitnessheldin en als actievoerster voor betere jeugdzorg.

 

Verander je overtuigingen - Robert Dilts

We zijn overtuigd van ons gelijk en overtuigd van heel veel dingen. Maar steeds weer blijkt vaak anders. Overtuigingen zijn vooral lastig als ze je blokkeren in je functioneren. Als je ervan overtuigd bent dat je ziek bent, ben je ziek. Maar als je ervan overtuigd bent dat je beter wordt is de kans op genezing groot. De kracht van de placebo is hierop gebaseerd.

 
Kabbala en de wijsheid en adviezen van de Boom des Levens - Shoshanna Cohen

De kabbala is een eeuwenoude joodse mystieke leer die ons in staat stelt innerlijke wijsheid en inzicht te ontvangen. Dit boek maakt de kabbala toegankelijk voor iedereen, ongeacht maatschappelijke achtergrond of religie. In maar liefst 400 korte teksten wordt telkens een aspect van deze praktische levensleer verklaard. Het biedt een eenvoudige en toch diepgaande uitleg van de principes die ons dagelijks leven kunnen verrijken.

 

BvB op Twitter