Boekenkast 2013

Boekenkast jaar 2013

 

"Doe aan mental fitness!"

 

 

Steve Jobs - de biografie

Walter Isaacson

De enige geautoriseerde en volledige biografie van Steve Jobs. Walter Isaacson heeft in de laatste drie jaar van Stev Jobs exclusieve en unieke gesprekken gevoerd met hem, zijn familie en vrienden, om een beeld van de mens Steve Jobs te krijgen. Maar Isaacson heeft ook gesproken met collega's bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?

Het boek leest als een roman en geeft een bijzonder beeld van hoe Jobs was en waar hij voor stond.

 

Het Keltische Bomen orakel

Caitlín Matthews

Caitlin Matthews gaat in dit boek in op de achtergronden, de oorsprong en de oude toepassingen van ogam, het eeuwenoude Keltische bomenorakel. Ze beschrijft helder en duidelijk de verschillende soorten vragen die je aan het orakel kunt stellen en hoe je die het beste kunt formuleren. Met enkele voorbeeldlezingen ter ondersteuning laat ze de diverse manieren zien waarop het orakel geraadpleegd kan worden; van het eenvoudig trekken van één stokje tot een uitgebreide boomlegging waarbij alle 20 stokjes gebruikt worden. Het boek geeft bij elke letter op de stokjes de vier mogelijke voorspellende betekenissen, de boom die erbij hoort en de specifieke betekenis van die boom. Elke letter met zijn eigen voorspellende betekenis is ingebed in de eeuwenoude magische folklore van de Keltische druïden.

 

Winnie-de-Poeh en Management

Roger E. Allan

"Management." Dat is wel een heel lang woord.' Poeh peinsde. 'Het is zo'n lang woord als Uil gebruikt. Bedoelen ze daar iets goeds mee, zoals eh.... honing?'

Weg met de Japanse management-technieken. Weg met de zero-base budgetering. Weg met de grote namen op al die dikke boeken die op alle boekenlijsten van dure opleidingsinstituten prijken. Laten we zelfs maar vergeten wat we op de kleuterschool leerden.

Als we naar de bovenste sport van de maatschappelijke ladder willen klimmen (met andere woorden als we de honing willen bereiken) moeten we ons bij Poeh aansluiten.

Maar het gaat niet alleen om Poeh, hoe belangrijk die Zeer Belangrijke Beer ook moge wezen. Iejoor en de anderen zijn er ook nog en zelfs Janneman Robinson, voor wanneer alles helemaal in de war dreigt te lopen. Door de figuren en verhalen van A.A. Milne te gebruiken om belangrijke management-principes uit te leggen, biedt Roger E. Allen zijn lezers op een sympathieke manier bruikbaar advies. Zijn ervaring als management consultant heeft hem geleerd dat het vooral de fundamenten van het management zijn die velen. doen struikelen. En daar gaat dit boek dus over en daarom is Winnie-de-Poeh en Management een Heel Belangrijk Boek.

 

De vierde hand

John Irving

Tijdens een live-reportage in een circus in India wordt de linkerhand van de New-Yorkse tv-verslaggever Patrick Wallingford afgebeten door een hongerige leeuw. Miljoenen kijkers zijn getuige van dit ongeluk en de bij vrouwen toch al populaire Patrick gaat, weliswaar zonder linkerhand, gouden tijden tegemoet. Maar de plannen voor 's lands eerste handtransplantatie nemen ook steeds vastere vormen aan. De vermaarde handchirurg Nicholas M. Zajac (met een obsessie voor hondenpoep) zal de transplantatie uitvoeren en een donorhand is voorhanden, op een voorwaarde: dat Doris, de weduwe van de donor, de hand regelmatig mag bezoeken. De weduwe heeft namelijk haar eigen plan, ze wil graag zwanger worden van Wallingford. Niet zo'n dikke roman als we gewend zijn van de auteur van o.a. 'De wereld volgens Garp' en 'De regels van het ciderhuis', maar verder wel typisch Irving: de thema's verlies, verdriet en liefde zijn verpakt in een met veel macabere humor verteld Dickensiaans en moralistisch verhaal vol bizarre personages en hilarische gebeurtenissen, dat leest als een trein.

 

De weg naar verandering

De Tao Van Dr. Wayne W. Dyer

Dr. Wayne Dyer was al jarenlang gefascineerd door de wijsheid van de 81 verzen van de Tao Te Ching. Dyer zou Dyer niet zijn als hij dit niet verder onderzocht! In zijn nieuwe, poëtische vertaling van de verzen en in de bijbehorende essays filosofeert hij over hoe we deze eeuwenoude oosterse wijsheid kunnen toepassen in deze moderne, jachtige tijden. Een verfrissend zelfhulpboek dat in een lange, historische traditie staat. De boodschap is duidelijk: de tao leeft!

 

Het Hart Van De Ziel - De Kracht Van Emotioneel Bewustzijn

Gary Zukav, Linda Francis & L. Francis

Dit nieuwste boek van Gary Zukav, geschreven samen met zijn partner Linda Francis, is zijn meest praktische boek tot dusver. Het is een uitnodigend 'werkboek', dat u op een speelse manier oproept te kijken naar uw emotionele hangups, materiële verslavingen en dwangmatige gedrag. Oefeningen, vragen en antwoorden, denkspelletjes helpen uw aandacht naar binnen te richten, naar het hart van de ziel. Wij hoeven de wereld niet te veroveren, maar moeten wel leven in harmonie met hart en ziel. De persoonlijke, originele en creatieve manier waarop Zukav en Francis deze boodschap brengen, zal weer tienduizenden lezers boeien en inspireren.

 

Moord op de voetballer van het jaar

Rob Vente

De Papendrechtse oud-sportjournalist Rob Vente maakt nu zijn debuut met een detectiveroman. In ‘Moord op de voetballer van het jaar’ draait het om Fred Groen, een jonge Rotterdamse rechercheur en diens vriend de sportjournalist Bert Bindels. Het elftal van Manchester United komt in De Kuip voetballen. Maar de wedstrijd gaat niet door, want de beroemde Engelse Wayne Best wordt vermoord. Groen en Bindels gaan op jacht naar de moordenaar.

Het wordt een spannende jacht, waarin ook Robin, een voormalig Feyenoord-voetballer die in Engeland een wereldvoetballer is geworden, een hoofdrol speelt.

Groen en Bindels moeten talloze hindernissen overwinnen, waarbij zij onder meer in een seksclub belanden, voordat de dader kan worden ingerekend.’

De spannende thriller speelt zich volledig af in Rotterdams decor met herkenningspunten voor elke rechtgeaarde Rotterdammer.

Een nieuwe Baantjer is opgestaan in Rotterdam! In één ruk uitgelezen, met een grote smile op het gelaat, telkens op het verkeerde been gezet v.w.b. de afloop. Ik kijk nu al uit naar de volgende boeken van Rob.

 

De kracht van echte vrouwen

David Deida

Het bekendste boek van spiritueel leraar David Deida is De kracht van echte mannen. Het wachten was nog op de vrouwelijke tegenhanger, en gelukkig is die er nu, zodat beide titels elkaar als geliefden kunnen vergezellen.

Marianne Williamson schreef een ten geleide. Een citaat daaruit: 'David Deida is een van onze nieuwe liefdessjamanen. Hij is buitenissig en gaat soms te ver. Hij brult én hij fluistert, hij zet je voor het blok én stelt je op je gemak. Het vuur dat hij met zich meedraagt kan je verbranden of verlichten, afhankelijk van hoe je het gebruikt… Ik ben een beetje dichter bij mijn eigen liefde doordat ik naar Deida heb geluisterd en dit boek heb gelezen. Mijn hart is vrijer geworden… Luister met mij naar deze tovenaar van de liefde. Hij vertelt over een lang vergeten belofte. Hij spreekt over de waarheid. Hij spreekt over de liefde.'

De kracht van echte vrouwen is geschreven in de vorm van een serie brieven van een man aan zijn geliefde. Het verkent alle aspecten van vrouwelijke spirituele intimiteit, zoals emoties, seksualiteit, werk, familie, betrokkenheid, vertrouwen, het aangaan en verbreken van een relatie.

 

Koran en Bijbel in verhalen

Dit boek is een bloemlezing van verhalen die zowel in de Koran als in de Bijbel voorkomen, zoals het verhaal van de Schepping, Adam en Eva, de Ark van Noah/Noeh, Abraham/Ibrahiem, de geboorte van Jezus/'Isa en de Hemel of het Paradijs. De joods - christelijke verhalen en Islamitische verhalen staan naast elkaar, met een korte inleiding die zo eenvoudig en objectief mogelijk gehouden is. De teksten zelf worden in al hun eenvoud gepresenteerd, de uitleg ervan wordt aan de lezer overgelaten.

 

Wild!

Joyce Huisman

Wild! is het ultieme basisboek voor iedereen die ook thuis wil genieten van het eerlijkste scharrelvlees dat er te krijgen is. Joyce Huisman laat samen met zeer ervaren wildchefs zien dat wild behalve in de traditionele gerechten ook gebruikt kan worden in bijzondere en trendy recepten, zoals een carpaccio van hertenfilet, een clubsandwich van wilde eendenborst en een taartje van wildzwijnsham en asperges. Meer dan ooit wordt duidelijk dat wild het hele jaar door lekker is. De recepten zijn origineel, niet al te moeilijk te maken en stuk voor stuk heel verschillend. De gerechten gaan vergezeld van handige tips en adviezen om het gerecht mooi te serveren. Behalve achtergrondinformatie over het kiezen en bereiden van wild, besteedt het boek uitgebreid aandacht aan basisgerechten, bijgerechten en garnituren. En om een heerlijk etentje helemaal af te maken zijn er nu ook recepten van heerlijke desserts opgenomen. Met dit boek geniet je het hele jaar van wild.

 

Het werkboek voor hoog sensitieve personen

Elaine N. Aron

Ongeveer twintig procent van de bevolking is hoog sensitief. Naar aanleiding van de overweldigende reacties op Hoog Sensitieve Personen heeft Aron Het werkboek voor Hoog Sensitieve Personen geschreven. Dit werkboek bevat oefeningen en adviezen voor zowel individuele HSP's als werkgroepen.

Met behulp van dit boek leer je:

- je specifieke sensitiviteit te identificeren met zelftests

- je verleden in een positief daglicht te stellen

- je dromen te interperteren in relatie tot je sensitiviteit

- om te gaan met een teveel aan prikkelingen door ontspannings-, adem- en visualisatietechnieken

- je karaktereigenschappen in een sollicitatiegesprek of in een gesprek met een onsympathiek familielid, nieuwe vriend, dokter of therapeut uit te leggen.

 

Kortom, Het werkboek voor Hoog Sensitieve Personen is een praktische leidraad voor iedereen die beter met zijn hoogsensitiviteit wenst om te gaan.

 

Onbewust leren

Milton H. Erickson

Milton H. Erickson (1901-1980) wordt algemeen erkend als de grootse autoriteit ter wereld op het gebied van hypnose en korte-termijngeheugen.

Dit boek is een onverkorte weergave van een vijfdaagse workshop voor therapeuten. Het geeft een uiterst boeiend beeld van zijn creatieve wijze van werken. Gebruik makend van verhalen, anekdotes en verrassingen, ziet hij kans om op vele niveaus tegelijk te communiceren en onverwachte veranderingen tot stand te brengen. Door dit boek krijgt de lezer de kans om deel te nemen aan een unieke vorm van kennisoverdracht.

 

BvB op Twitter