Wist u dat? (22)

INTUITIE

Het leven ondersteunt ons in ons streven helderder te worden. Gaandeweg zien we stukjes van de puzzel opdoemen:

  • We krijgen vele mogelijkheden om te groeien en vorderingen te maken.
  • We zetten de stap van bekrompen jalouzie en simplistische antwoorden naar meer verdraagzaamheid en respect voor verschillen in cultuur.
  • We beginnen te begrijpen dat de dingen die gebeuren ons veel kunnen leren.
  • We realiseren ons dat mensen ons behandelen zoals wij onszelf behandelen.

Soms, als we ons sterk hebben vereenzelvigd met een bepaalde kijk op de wereld, is er een persoonlijke crisis voor nodig om ons op een betere manier te laten kijken. De inzichten die komen wanneer we onze menselijke kwetsbaarheden onder ogen zien, leiden vaak tot een heroverweging van de onbewuste, op angst gebaseerde overtuigingen die we eerder in ons leven met onze onvolwassen geest hebben ontwikkeld.

Mijn visie op de wereld heeft zich ontwikkeld van een op het ego gebaseerd concept naar een uiting van sociale interesse.Als je steeds eerlijk  blijft over hoe je lichaam zich graag wil voelen, over je verlangen om vol vertrouwen en aandacht te blijven, kun je de natuurlijke ontwikkeling van je positieve kijk op de wereld versnellen tot die permanent is.

Wie zich blijft openstellen voor het onbekende zal merken dat zijn begrip groter wordt en dat zijn voorkeur uitgaat naar visies die zijn gebaseerd op aandacht en natuurlijke orde.

Verruim je zienswijze en gebruik je “intuitie als kompas” hiervoor. Leer denken met gevoel.

Kijk hiervoor in onze boekenkast

Een intuïtief nieuwjaar toegewenst

BvB op Twitter