Wist U dat? (14)

“Van flow naar cashflow"

We hebben al jaren tellers in huis voor gas, water en electriciteit. Jaren geleden ooit aangebracht door onze toenmalige energieleveranciers. Regelmatig komt een medewerker nog langs om de meterstanden op te nemen, of je doet het zelf via Internet. Dan is het de bedoeling dat wij de verbruikte eenheden, omgezet in geld, betalen. Door de vooruitbetalingen ontstaat een overschot of een tekort.

Wel, voordat dit in de huizen bestond, bevonden energietellers zich al heel lang in ons als mens. U zult zich afvragen: “Hoe?”.

De waterteller is de mond. Want in de mond op de lippen wordt de hoeveelheid water, die u hebt laten stromen, opgenomen, gedronken, genuttigd en verorberd. Dit verbruikte water staat als symbool voor de menselijke gevoelens.

 

De gasmeter is de neus. Want door de neus halen wij lucht. Deze lucht gaat verder naar onze longen en die op hun beurt hun werking en zuivering weer doen. Deze hoeveelheid lucht staat als symbool voor ons denkvermogen. Het belang dat wij aan onze gedachten hechten kunnen wij meten en waarderen.

De electriciteitsmeter zijn de ogen. Want door de ogen ontvangen wij licht. Licht staat voor energie. Deze ogen onthullen ons welke soorten levensstromingen, harmonieuze of chaotische, door ons zenuwstelsel zijn gegaan.

“Zorg op je energierekening voor een tegoed
Werk aan overschot en mijd tekorten
 Doe aan mental fitness”

BvB op Twitter